Ο Καραβόμυλος

Ο Καραβόμυλος είναι ένα γραφικό ψαροχώρι που βρίσκεται δυτικά της Σάμης και σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το λιμάνι της.

Το χωριό αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες του νησιού καθώς σε κοντινή απόσταση από αυτό βρίσκονται ορισμένα από τα διασημότερα και ωραιότερα φυσικά αξιοθέατα της Κεφαλονιάς. Πρόκειται για το σπήλαιο της Δρογκαράτης και τη λίμνη της Μελισσάνης.

Επίσης, χαρακτηριστικό του Καραβόμυλου είναι η μικρή κυκλική λίμνη που βρίσκεται ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση στην άκρη του χωριού, από τον πυθμένα της οποίας αναβρύζει γλυκό νερό που χύνεται στη θάλασσα.

Η ευρύτερη περιοχή είναι γνωστή, όπως ήδη αναφέραμε για τα παράξενα γεωλογικά της φαινόμενα. 

 • Σπήλαιο Μελισσάνης

 • Λίμνη Μελισσάνης

 • Λίμνη Καραβόμυλου

  Ανάμεσά τους ξεχωρίζει το σπήλαιο της Δρογκαράτης, με τους εντυπωσιακούς και σπάνιους σταλακτίτες και σταλαγμίτες της. Ο χώρος εσωτερικά έχει διαμορφωθεί καταλλήλως, ώστε να μπορεί να δοθεί ακόμα και συναυλία από ειδική εξέδρα κατασκευασμένη στο βάθος της σπηλιάς. Η ακουστική του χώρου μπορεί να συγκριθεί με την ακουστική των αρχαίων θεάτρων.
  Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και η υπόγεια λίμνη της Μελισσάνης η οποία ανακαλύφθηκε μόλις το 1951 από τον σπηλαιολόγο Γιάννη Πετρόχειλο.
  Μεγάλο μέρος της οροφής της είχε καταρρεύσει καθιστώντας την προσιτή στο ανθρώπινο βλέμμα και προσβάσιμη για έρευνα, αρχικά. Η υπόγεια λίμνη είναι ένα θέαμα συγκλονιστικό και, ευτυχώς, επισκέψιμο. Για να επισκεφθείτε τη λίμνη θα περάσετε μέσα από μια υπόγεια στοά και θα απολαύσετε μια αξέχαστη βαρκάδα στα παγωμένα νερά της λίμνης, ενώ θα θαυμάσετε και τους εκπληκτικούς σταλακτικούς σχηματισμούς που την περιστοιχίζουν.

  Βιλες Διαμερίσματα - Ηλιαχτίδες

  Καραβόμυλος Σάμης,
  Κεφαλονιά 28080
  Σταθερό:   +30 26740 22379 
  Κινητό:   +306937150328
  Email: info@karavomilos.gr
  Email: villas_karavomilos@hotmail.com

  Booking.com
  TripAdvisor
  Trivago

  Copyright ©2018 • karavomilos.gr
  Designed by infohitech.gr